Gastronomía e Folclore


Gastronomía e Folclore. Festa do Santo Cristo en Meavía


Gastronomía


No terreo gastronómico, resulta doado aprecia-la cociña típica de Forcarei e da Terra de Montes, na que podemos degusta-la galiña ó sal ou trufada, a caza e pesca, a carne ó caldeiro, o cocido, a croca e, sobre todo, o prato por excelencia da nosa cociña artesá, a carne richada.

Recetas da zona:

As filloas a Pedra



Ver máisOnde comer / durmir no Concello



Folclore


Gastronómicas:

  • A carne richada ten a súa festa de exaltación o primeiro fin de semana de Nadal na vila de Forcarei.
  • A Festa do Cogumelo en Soutelo de Montes no mes de novembro.
  • A Festa da Convivencia en Meavía (O carneiro ó Espeto, o segundo fin de semana de Agosto)
  • Festival Folk CHURRUCHAO, coa festa da Croca (o primeiro fin de semana de Agosto)
  • Festa do Caracol en A Graña de Umia, Quintillán (O segundo fin de semana de Agosto)

Populares:

  • Cómpre salientar tamén as romarías xa clásicas, como a dos Dolores en Forcarei, cunha tradición de máis de cento cincuenta anos, ó redor do derradeiro domingo de Agosto,
  • A Festa na honra do Gaiteiro de Soutelo, e o San Roque a mediados de Agosto.
  • A romaría campestre que ten lugar tódolos anos o día 8 de setembro á beira do mosteiro de Aciveiro.
  • o San Martiño, tamén en Forcarei o 11 de novembro.
  • ou as romarías de San Antonio de Garellas, o 13 de xuño na Millarada e a de San Xoan de Meavía o sábado de Pascua, en semana Santa.

As feiras

Os días 5 de cada mes hai feira en Forcarei e os días 13 en Cachafeiro.

Os derradeiros mércores e segundos sábados de cada mes a feira é en Soutelo de Montes.

 

Pequeno resumo da gastronomía de Forcarei (Pontevedra). Un corto do programa De Viaxe da TVG, grabado no Restaurante París no ano 2009.

 




 

Nº de resultados:
1
Mostrar

Esta web utiliza cookies, podes ver a nosa política de cookies, aquí Se continuas navegando estás aceptándoa
Política de cookies +